Omstreden windwijzers

Half februari verscheen de eerste “windwijzer met de mogelijkheid om energie op te wekken”, zoals deze officieel wordt genoemd, op het achterdak van een pand aan de Salamanderweide. Niet lang daarna verschenen er nog eens drie op daken van woningen aan de Hagedisweide. Omdat er volgens de mening van de gemeente Nieuwegein “geen belemmeringen zijn voor de realisatie van de aangevraagde bouwplannen” heeft zij afgelopen maand de bouwvergunningen voor genoemde windwijzers verleend.

Vanaf het moment van plaatsing zijn de windwijzers omstreden geweest. Omwonenden ervaren deze futuristisch uitziende bollen, die hoog boven de woningen uittorenen, als onrustig en overheersend aanwezig. Zij zeggen overlast te hebben van hinderlijke geluiden, flikkerende weerkaatsingen van het zonlicht en van een hinderlijke schaduwwerking op o.a. hun ramen. Zij vinden dat hun woongenot negatief beïnvloed wordt en vrezen dat de waarde van de woningen in de directe omgeving van de windwijzers zal dalen. 

Om hun bezwaren kenbaar te maken heeft een aantal bewoners zich verenigd en diverse malen contact gezocht met de gemeente Nieuwegein. Nu deze echter de toestemming tot plaatsing van de windwijzers heeft verleend beraden betrokken omwonenden zich op het opstellen en indienen van een bezwaarschrift.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk