Hoe ziet een rondreis door IJsland eruit? Dit is wat je moet weten!

De zomervakantie is dé periode waarin Nederlanders op reis gaan. Waar de één het liefst in de buurt van familie wil vertoeven, kiest de ander ervoor om met het vliegtuig naar de Malediven af te reizen. Ook zijn veel Europese landen favoriet onder de Nederlanders, zoals Italië en Frankrijk.

Een minder gebruikelijke vakantiebestemming is IJsland. Toch is een reis naar IJsland zeker de moeite waard, waarvoor de zomerperiode zich uitstekend leent. Wil je weten waarom? Lees dan snel verder om erachter te komen wat je moet weten over een rondreis door IJsland.

De seizoenen in IJsland
In Nederland kennen we vier seizoenen, maar in IJsland hebben ze er maar twee. De lente wordt opgenomen door de zomer, terwijl de herfst opgaat in de winter. De IJslandse winter is dan ook veel langer dan de winter in Nederland, waardoor je niet per se in de Nederlandse winter naar IJsland hoeft te vertrekken om het noorderlicht te kunnen zien. Beter kun je zelfs eerder naar IJsland vertrekken, omdat de temperaturen in IJsland dusdanig kunnen dalen in de winter dat wegen onbegaanbaar zijn en je niet zomaar de deur uit kan. De zomer is dan ook de drukste periode voor IJsland wat toerisme betreft.

Wat te doen in Reykjavik?
Als je besluit in de zomer met Riksja Travel naar IJsland te gaan, dan land je zeer waarschijnlijk op het vliegveld dat 50 kilometer verwijderd is van Reykjavik. Regel dus van tevoren vervoer om in de hoofdstad te komen vanaf het vliegveld. Vervolgens is het helemaal aan jou om je rondreis Riksja IJsland vorm te geven. Bezoek bijvoorbeeld de Hallgrimskirkja kerk of ga naar concertgebouw Harpa, als je graag wat IJslandse cultuur wil snuiven. Ben jij eerder een sportieveling? Reis dan naar de Blue Lagoon, bewandel een route in de Golden Circle of ga walvissen spotten. Verder kun je in Reykjavik ontzettend lekker eten, dus laat je verrassen door één van de bekende restaurantjes in te lopen.

Water, water en nog eens water
IJsland staat bekend om het water. Niet zo gek dat veel watersporters dan ook een rondreis door IJsland op hun bucketlist hebben staan. Naast het spotten van walvissen of baden in de Blue Lagoon kun je als sportliefhebber het gletsjerlandschap in. Zo loop je langs kraters en vulkanen, gletsjers en ijsbergen. Wandelen is er echter niet het enige wat je kan doen; pak bijvoorbeeld de fatbike, een mountainbike, kajak of amfibievoertuig om het IJslandse landschap te verkennen!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk