Omroep Max bezoekt bewoners De Geinsche Hof

Bewoners van het door brand getroffen De Geinsche Hof zijn woensdag 20 juli door Omroep Max woensdag in het zonnetje gezet. Medewerkers van de omroep togen die dag naar het tijdelijke onderkomen in Amersfoort om hen een fijne, vrolijke dag te bezorgen. En dat is Max gelukt, zo blijkt de enthousiaste reacties.

De bewoners hadden de hele middag gereserveerd voor het programma ‘Max Maakt Mogelijk’. Met een volle zaal van bijna honderd mensen startte Jan Slagter het gesprek over zestig jaar televisiegeschiedenis. Aan de hand van rekwisieten, zoals de telefoon van Mien Dobbelsteen uit ‘Zeg ‘ns Aaa’ en de gouden hoed van Willem Ruis vertelden de mensen waar ze vroeger graag naar keken. 
Vervolgens kregen ze drie videoboodschappen van bekende Nederlanders. Cees Grimbergen, Albert Verlinde en Willeke Alberti spraken de bewoners toe en Willeke gaf aan dat ze, zodra alle bewoners weer terug zijn in Nieuwegein, zeker komt optreden.

Hoogtepunt van de middag was voor de meeste ouderen het optreden. Bekend was dat er een artiest zou komen met internationale allure. Tot op het allerlaatste moment is het een verrassing gebleven wie dit zou zijn. 
Het bleek de sympathieke Vlaming Helmut Lotti.
Een emotioneel moment is het als Lotti naar mevrouw van Eijck stapt en haar toezingt. Ook na zijn optreden, dat hij overigens geheel belangeloos deed, maakt hij ruim de tijd om met de ouderen te spreken over wat ze hebben meegemaakt. 
Vanaf 14 oktober wordt ‘Max Maakt Mogelijk’ uitgezonden op Nederland 2 om 17.35 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk