OM eist weer 8 jaar tegen ‘serie-aanrander’

De 41-jarige Eduard M. uit Nieuwegein die ervan wordt verdacht de Utrechtse serie-aanrander te zijn, moet wat het Openbaar Ministerie (OM) betreft, worden veroordeeld tot acht jaar cel. Dinsdag 28 juli vond het hoger beroep plaats en wederom werd door het OM acht jaar cel geëist voor twee verkrachtingen en twee aanrandingen in de Utrecht in 2013 en 2014. Eerder had de rechtbank hem zes jaar celstraf opgelegd. M. ging in hoger beroep omdat hij beweerde dat hij zich niets kon herinneren van de daden waarvan hij werd beschuldigd.

In juni en november 2013 werden twee 18-jarige studentes onder bedreiging van een nepwapen en een mes gedwongen om een man oraal te bevredigen. In juni 2014 werd een studente door de man in het gezicht geëjaculeerd. De rechtbank hield bij de uitspraak rekening met het feit dat M. zijn lustgevoelens voorop stelde en zich niet bekommerde om zijn slachtoffers.

De Nieuwegeiner kon vorig jaar worden aangehouden met behulp van DNA-verwantschapsonderzoek. Slachtoffers hadden het sperma van de verdachte uitgespuugd. Het onderzoek naar dit DNA leidde naar de broer van de verdachte en uiteindelijk naar M.. Er was sprake van een 100 procent match. De uitspraak is naar verwachting op 11 augustus.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk