OM eist twee jaar celstraf en ontzegging rijbevoegdheid tegen 44-jarige Nieuwegeiner

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag 22 juni jl. twee jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf en een ontzegging van de rijbevoegdheid van vier jaar geëist tegen een 44-jarige man uit Nieuwegein die in juli 2016 in Utrecht met zijn auto een motorrijder aanreed. Dit laat zij op haar website weten. Het slachtoffer raakte bij dit ongeluk zwaar gewond en liep blijvend letsel op. De verdachte was tijdens het ongeluk onder invloed van alcohol en beschikte niet over een geldig Nederlands rijbewijs.

Het ongeval vond plaats op 8 juli 2016 op de Nedereindseweg in het buitengebied ten westen van Nieuwegein. In een bocht kwam de verdachte op de linker weghelft frontaal in botsing met een tegemoetkomende motorrijder. Hierbij werd de motorrijder van zijn voertuig afgeslingerd waarna hij in een naastgelegen sloot terecht kwam. Een voorbijganger voorkwam dat de man verdronk door zijn hoofd boven water te houden tot de hulpdiensten arriveerden. Het slachtoffer liep meerdere botbreuken en hersenletsel op en kan na een verblijf in een revalidatiekliniek nog altijd niet functioneren als voorheen.

Het Openbaar Ministerie acht de verdachte schuldig aan het veroorzaken van het ongeval, omdat hij op de verkeerde weghelft reed. Daarbij rekent de officier van justitie het de verdachte zwaar aan dat hij fors te veel alcohol in zijn bloed had en hij niet beschikte over een geldig Nederlands rijbewijs. In de strafeis zijn deze factoren dan ook meegewogen. “Gezien de omstandigheden en de gevolgen van het ongeluk is er geen andere straf passend dan een onvoorwaardelijke gevangenisstraf”, aldus de officier van justitie.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren