Oefening ME in Nieuwegein veroorzaakt grote file

Een oefening van de Mobiele Eenheid van de politie heeft dinsdagmorgen voor een lange file gezorgd op de A27 bij Nieuwegein. Rijkswaterstaat was niet blij en heeft de politie opgeroepen om de oefeningen voortaan op een afgelegen plek te houden. De politie zegt dat de ME dinsdag en woensdag op meerdere plekken in de provincie oefent.

Bij de benzinestation langs de snelweg in Nieuwegein omsingelde de ME een bus vol nep-hooligans. De figuranten waren leerlingen van de beveiligingsopleiding van ROC’s in de regio. Ze moesten rellen en werden vervolgens uit de bus gehaald en ingerekend. Dat leverde veel kijkers op met de file tot gevolg.

Volgens de politie moeten ze dit soort oefeningen zo realistisch mogelijk maken. Daarom is ook de parkeerplaats afgesloten geweest en pepperspray gebruikt.

Zodra Rijkswaterstaat de ongebruikelijke file zag, is de wegbeheerder van Rijkswaterstaat naar de parkeerplaats gereden. Die heeft gevraagd om de oefening te staken. Omdat de politie al bijna klaar was, is de oefening volgens draaiboek afgemaakt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren