Oefening Decisive Thunder 2017 van het Defensie Helikopter Commando boven Nieuwegein

Van 13 t/m 17 november wordt de gezamenlijke oefening Decisive Thunder 2017 van het Defensie Heli¬kopter Commando (DHC) en het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando (DGLC) gehouden. Tijdens deze oefening trainen gevechtshelikopters in het uitvoeren van gevechtsoperaties tegen een geïntegreerd radarnetwerk van het DGLC. Voor deze periode is toestemming verleend voor het uitvoeren van militaire vluchten voor oefendoeleinden op zeer lage hoogte. Ook boven Nieuwegein kunnen er Apache gevechtshelikopters laag overvliegen deze dagen.

Om veilig te kunnen opereren in missiegebieden trainen helikopterbemanningen van de Koninklijke Luchtmacht het hele jaar door. Doel van oefeningen is om vliegers van helikopters gedegen en professioneel voor te bereiden op missies en inzet in binnen- en buitenland. Helikopters trainen uitwijkmanoeuvres voor lucht- en grondgebonden dreiging. Een groot deel van deze training vindt plaats in simulatoren. Echter zal een deel altijd in praktijk beoefend moeten worden.

In week 46 (13 t/m 17 november) trainen Apache gevechtshelikopters op het (bij duisternis) opereren onder radardreiging tegen een conventionele vijand. Hiervoor is een tijdelijk laagvlieggebied aangewezen. Tegelijkertijd wordt de luchtverdedigingsbemanning van het DGLC getraind in het onderscheppen van een laagvliegende dreiging.

Het oefengebied ligt in Midden-Nederland. De vliegtrainingen vinden plaats van maandag 13 november t/m vrijdag 17 november tussen 09.30 uur en 24.00 uur. De verleende ontheffing en meer informatie over vliegbewegingen zijn te vinden op internet www.luchtmacht.nl/vliegbewegingen

Klachten
Militaire oefeningen worden zorgvuldig voorbereid. Dit is van essentieel belang voor de oefenende eenheden, maar ook voor de omgeving van de oefenlocaties. Het kan zijn dat omwonenden toch overlast ondervinden, bijvoorbeeld van de vliegbewegingen. Eventuele klachten kunnen worden ingediend via www.luchtmacht.nl/geluidshinder. Voor vragen en eventuele geluidhinderklachten is ook het gratis telefoonnummer 0800–0226033 bereikbaar.

One thought on “Oefening Decisive Thunder 2017 van het Defensie Helikopter Commando boven Nieuwegein

  1. hessel

    En in Culemborg ging het al mis. Daar vloog een helikopter tegen een hoogspanningkabel. Gevolg een grote stroomstoring daar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren