Kippen terroriseren fietspad de Bongenaar

Al jaren lopen kippen en eenden over het fietspad aan de Bongenaar op industrie- gebied Plettenburg. Het drukke fietspad is een belangrijke verbinding voor de leerlingen van het Oosterlicht College en voor de fietsforensen naar hun werk op het industriegebied of elders. Enkele jaren geleden liepen hier nog een paar eenden en kippen maar het aantal is in rap tempo gegroeid. Momenteel lopen er zeker 20 eenden en tachtig kippen rond. Niet alleen fietsers hebben last van het pluimvee maar ook de omliggende bedrijven ondervinden veel hinder van deze dieren.

Waar een paar jaar geleden nog enkele dieren liepen, lijkt het nu een ware plaag geworden. Het pluimvee zorgt ook voor veel ongelukken onder de fietsers en scooteraars. Net voor de herfstvakantie kwamen twee leerlingen lelijk ten val met hun fiets toen ze op weg waren naar hun school aan de Dieselbaan. Deze ongelukken lijken niet op zichzelf te staan. Wekelijks gebeuren hier ongelukken door de dieren. Ook de school is bekend met probleem op het bewuste fietspad. Bij navraag bij de gemeente laat zij weten niet bekend te zijn met het probleem en gaat het onderzoeken.

Bij onze redactie kwamen de afgelopen tijd veel meldingen binnen omtrent de situatie aan de Bongenaar. Jeroen V. een leerling aan het Oosterlicht College, laat ons weten dat hij vlak voor de herfstvakantie lelijk is gevallen. Ook een schoolmaatje van hem kwam ten val. Hij zegt: ‘Wij zijn echt niet de enige. Volgens mij is het hier iedere dag raak. Soms moeten wij gewoon afstappen om daarna door te kunnen fietsen. Laatst was mijn vriendje aan het Whatsappen en lette even niet op en kwam toen ten val en toen was zijn mobieltje kapot. Een trap geven naar de dieren wil je ook weer niet doen maar ze horen hier gewoon niet.’

Bij navraag bij de politie heeft onze redactie kunnen achterhalen dat zij op zondag 27 en maandag 28 september een controle heeft uitgevoerd. Na overleg met de eigenaar van de kippen en eenden zouden deze binnen 10 dagen geruimd of opgehokt moeten worden. Dit is echter nog niet gebeurd waardoor de situatie nog steeds gevaarlijk is. Deze week kwam een scooteraar ten val toen een eend tegen zijn helm aanvloog. Binnenkort meer.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!