Occupy nu ook in Nieuwegein

Onder het motto iedere dag een actie heeft Occupy Nederland zijn zinnen gezet op Nieuwegein. ‘Momenteel zit iedereen toe te kijken naar occupy Nederland, Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Rotterdam, enz maar is er op lokaal nivo niet zo heel veel te vinden, terwijl op lokaal nivo wel de meeste mensen te bereiken zijn’ aldus de organisatie aan onze redactie.

Occupy Nederland wil alle inwoners van Nieuwegein adviseren en bijstaan om het initiatief op te pakken in de eigen woonplaats. ‘Naast dat wij iedereen adviseren een poster voor het raam te hangen waarop je kenbaar maakt dat je occupier bent kan je ook gewoon beginnen met het occupien van je woonplaats. Vrij simpel eigenlijk door digitaal het domein aan te vragen. Een domeinnaam kost niet heel veel en kan of naar een eigen website doorverwijzen of naar bijvoorbeeld een facebook pagina.’

Op deze manier kunnen de inwoners van Nieuwegein, volgens de organisatie, op een hele lokale manier worden geinformeerd over de beweging en waar zij voor staat. ‘Op het moment dat je een lokale groep vind die het leuk vinden om op lokaal nivo actie te voeren of dingen te ondernemen kun je vrij eenvoudig vaker wat doen. Sluit je aan bij de hyves en facebook pagina van je woonplaats en drop af en toe een bericht wat mensen motiveert ook aktie te gaan voeren zoals bijvoorbeeld het opknappen van een speeltuin of het veiliger maken van een gevaarlijke weg.’ De actie van ‘occupywaarjeookbent’ op is het nu officieel geoccupied verklaren van Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk