OBS De Krullevaar ontvangt Duitse loge’s

In het kader van een Europees uitwisselingsproject, arriveerde woensdagmiddag 21 maart jl. een bus met Duitse leerlingen bij basisschool De Krullevaar en bij basisschool De Veldrakker in Nieuwegein. De Duitse gasten, afkomstig uit Ahaus, logeren 2 nachten bij leerlingen uit groep 8. Half april ontmoeten de leerlingen elkaar opnieuw, want dan gaan de Nederlandse leerlingen naar hun Duitse gastgezinnen toe. Dit uitwisselingsproject haakt in op het Vroeg Vreemde Talen Onderwijs (Vvto) van beide basisscholen.

Met een actief programma krijgen de Nederlandse en Duitse leerlingen volop de gelegenheid om met elkaar te praten. Zo staan een bezoek aan de klimmuur, aan ’t zwembad en een bezoek aan de molen in IJsselstein op het programma. Het is de bedoeling dat de leerlingen onderling vooral in het Engels communiceren. Krullevaar en Veldrakker-leerlingen krijgen al vanaf groep 1 Engelse les en ook de kinderen van de Bischöflische Canisiusschule uit Duitsland krijgen veel les in het Engels. Vrijdagmiddag 23 maart vertrekken de Duitse leerlingen weer richting huis. En vanaf 18 april t/m 20 april verblijven de Nederlandse kinderen bij hun gastgezinnen in Ahaus, net over de grens bij Enschede.

Openbare Basisschool De Krullevaar is al sinds 2002 een VVTO school (vroeg vreemde talen onderwijs), alle leerlingen krijgen al vanaf groep 1 Engelse les. Leerlingen op De Veldrakker krijgen sinds 2006 Engels in groep 1. Diverse leerlingen stromen na de basisschool door naar 2-talig voortgezet onderwijs. Doordat de kinderen al meer ervaring met het Engels hebben, is deze overstap relatief eenvoudig. Met deze uitwisseling in groep 8, gestimuleerd en gesubsidieerd door het Europees Platform, krijgen ze een eerste indruk van de internationale mogelijkheden van tweetalig onderwijs.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk