Brandweer Nieuwegein herdenkt omgekomen brandweercollega’s

Iedere derde zaterdag in juni herdenkt de brandweer hun omgekomen brandweercollega’s.Dat zijn er 91 sinds de Tweede Wereldoorlog. Het overlijden van collega’s maakt steeds weer pijnlijk duidelijk dat het beroep van brandweerman en brandweervrouw niet zonder risico’s is. Vandaag, zaterdag 17 juni om 14.00 uur stonden ook de brandweercollega’s stil bij de kazerne in Nieuwegein Noord.

‘Voor de brandweer is het herdenken van omgekomen collega’s belangrijk. Het overlijden van collega’s tijdens de uitoefening van ons vak maakt steeds weer pijnlijk duidelijk dat het beroep van brandweerman en brandweervrouw niet zonder risico’s is. De jaarlijkse herdenking biedt nabestaanden en (oud-)brandweermensen de gelegenheid om samen de pijn rond het verlies te delen en te verwerken. We staan op deze dag ook stil bij het feit dat brandweermensen 24/7 klaar staan voor de samenleving. Soms zelfs met gevaar voor eigen leven. Het nationale Brandweermonument in Arnhem is een aanvulling op de herdenkingsplaatsen die in de eigen gemeente of kazerne zijn ingericht voor omgekomen brandweercollega’s’ aldus het VRU.

Tijdens de herdenking hing de vlag halfstok een werd het ereteken gemaakt met twee brandspuiten die elkaar op 10 meter hoogte kruisen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren