OBS De Krullevaar uit Nieuwegein wint E-waste race

De afgelopen weken streden tien basisscholen in de RMN gemeenten tegen elkaar om zoveel mogelijk E-waste bij mensen uit de buurt op te halen. OBS De Krullevaar aan de Groenling in de wijk de Doorslag heeft de meeste punten gehaald met het inzamelen van elektrische apparaten. In totaal haalden zij 2.178 elektrische apparaten op en dat betekende een score van 2.258

Donderdagmiddag 14 oktober jl., tijdens de internationale E-waste dag, namen de leerlingen van groep 6 van OBS De Krullenaar de hoofdprijs in ontvangst. De kinderen zijn erg blij met hun overwinning. Ook vanwege de prijs. Zij mogen met hun hele klas binnenkort op schoolreis naar museum Nemo. Ook de Beatrixschool uit Nieuwegein deed mee aan de wedstrijd. Zij haalden 1426 items op, goed voor een score van 508.

Fantastische prestatie
Vier weken lang hebben de leerlingen van OBS De Krullevaar hun uiterste best gedaan om zoveel mogelijk elektrische apparaten in te zamelen. Een vertegenwoordiger van de E-waste race organisatie en een vertegenwoordiger van RMN overhandigden de leerlingen van OBS De Krullevaar de prijs. Voor het Jeugdjournaal aanleiding om in de school opnames te komen maken voor een item over de Nationale E-waste-dag. Als ware recycling-ambassadeurs gaven de kinderen voor de camera uitleg over het belang van recyclen en lieten zij zien wat ze allemaal opgehaald hadden.

Directeur Madelon Torenstra en drijvende kracht achter groep 6 meester Roland Jacobs keken trots toe hoe de kinderen aan de cameraploeg van het Jeugdjournaal lieten zien wat ze de afgelopen tijd geleerd hadden over het belang van recycling.

In totaal haalden de tien deelnemende scholen 13.691 oude elektronische apparaten op. “Het is fantastisch om te zien hoe fanatiek de kinderen aan de slag zijn geweest met het inzamelen van allerlei elektrische apparaten. Ook na deze wedstrijd blijft het uiteraard belangrijk om elektrische apparaten apart in te leveren om zo veel mogelijk grondstoffen te kunnen recyclen. We bedanken alle enthousiaste deelnemers aan de E-waste race 2021. In onze ogen zijn jullie allemaal winnaars,” aldus de vertegenwoordiger van RMN.

Doel E-waste Race
De E-waste Race leert leerlingen van basisscholen op een leuke en actieve manier meer over het recyclen van elektrisch afval, met als doel het apart inzamelen van elektrische apparaten te bevorderen. In Nederland komen nog veel apparaten in het restafval terecht. Zo gaan waardevolle materialen verloren voor hergebruik. Elke Nederlander gooide afgelopen jaar gemiddeld zo’n 22 kilo aan elektronische apparaten weg.

De E-waste Race in de RMN gemeenten is een initiatief van RMN en de E-waste Race.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren