NVM verlaat Nieuwegein en gaat naar Utrecht

Makelaarsvereniging NVM verhuist van Nieuwegein naar de gemeente Utrecht. Vandaag heeft voorzitter Onno Hoes van de NVM de contracten voor de bouw van een nieuw en duurzaam pand op bedrijventerrein Papendorp getekend. Dit in bijzijn van burgemeester Jan van Zanen die binnenkort burgemeester wordt in Den Haag.

De NVM zit al heel lang in Nieuwegein, pal naast de Doorslagbrug aan de Doorslag en de Noordstedeweg. Het nieuwe pand in Utrecht zal binnenkort gebouwd worden in Papendorp. Het pand in Nieuwegein was sterk verouderd. Omdat Nieuwegein gaat bouwen langs de Doorslagzone was vertrek van de NVM voorzien.

Het nieuwe pand in Papendorp wordt volgens Hoes een heel transparant gebouw. Voorzitter Onno Hoes: “Ik ben trots op dit prachtige, nieuwe pand; een nieuw ‘clubhuis’ van onze vereniging: daar waar we elkaar ontmoeten en plek is voor innovatie en verdieping. Met de bouw van dit transparante en duurzame gebouw dragen we letterlijk en figuurlijk ons steentje bij om de bouwsector op stoom te houden.”

Op het dak komen zonnepanelen. Verder is het gebouw gasloos, krijgt het een warmtepomp en klimaatplafonds. Ook is het kantoor zeer goed te bereiken met het OV. Heembouw ontwierp in opdracht van de NVM het pand en gaat het ook realiseren. De bouw begint eind 2020, de daadwerkelijke verhuizing staat begin 2022 gepland.

Nieuwbouw aan de Doorslagzone in Nieuwgeein
Aan de oostzijde van het centrum van Nieuwegein ligt de Doorslagzone. Een aantrekkelijke locatie om te wonen, met de kade van het Doorslagkanaal voor de deur, vlakbij het park Oudegein en met alle stedelijke voorzieningen om de hoek – van theater tot winkelcentrum.

De hoogwaardige ruimtelijke kwaliteit van de nieuwe binnenstad wordt ook hier doorgezet. De vallei-achtige opzet van woongebouwen biedt een mix van sociale en vrije sector huurwoningen en vrije sector koopwoningen, een gemengde plint met horeca en een parkeergarage.

Groen is een centraal thema: daktuinen op de terrassen van de vallei en een binnentuin bovenop de parkeergarage. Zo ontstaat een nieuwe plek met kwaliteit, sfeer en gezelligheid voor Nieuwegein.

Sander van Oss (NEOO): ’Met dit nieuwe hoogwaardige plan komt de afronding van het oostelijk deel van de binnenstad een grote stap dichterbij. Het plan omvat een gevarieerd aanbod aan woningen met prachtig uitzicht over de Doorslag. In het hart van het plan komt een nieuwe ontmoetingsplek: een pleintje waar je in de zon op het terras kunt genieten van de bootjes die voorbij komen varen.’

Het kantoor van de NVM bevindt zich geheel rechts onderin op bovenstaande foto en gaat plaats maken voor dit project

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren