Nu vissen in heel Nieuwegein

In de gemeente Nieuwegein kan vanaf heden zowel op de grotere als de kleinere wateren gevist worden. Dit is afgesproken in een overeenkomst met de HSV De Vaart-Poscar. Wethouder Helen van den Berg en voorzitter de heer Bert Zoetemeyer en secretaris Aart Verweij van HSV De Vaart-Poscar hebben woensdagmiddag het akkoord hierover ondertekend.

Voorheen kon slechts in enkele wateren legaal gevist worden, nu kan een ieder in de sloot in de buurt legaal vissen. Iedereen die wil vissen heeft een visvergunning, VISpas, nodig. De pas kan in Nieuwegein aangevraagd worden op de website van HSV De Vaart-Poscar of is te koop bij één van de hengelsportwinkels in Nieuwegein. Voor sportvissers onder de 14 jaar is de gratis JeugdVISpas beschikbaar. Met de VISpas en JeugdVISpas mag ook in de meeste viswateren in heel Nederland gevist worden.

In heel Nieuwegein mag men sportvissen, maar let wel op dat niet in elk water gevist mag worden. De sportvisser mag alleen oevers betreden die openbaar toegankelijk zijn!

Gemeente Nieuwegein gaat akkoord met het verzoek van HSV De Vaart-Poscar door het visrecht aan hen te verhuren. HSV De Vaart-Poscar wordt hiermee de visrechthebbende en geeft vervolgens aan haar leden schriftelijke toestemmingen uit. De huurovereenkomst geldt in principe voor zes jaren en wordt stilzwijgend verlengd met 1 jaar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk