Notitie Toeristenbelasting

Tijdens de behandeling van de Toeristisch-recreatieve beleidsvisie op 19 augustus j.l. in de commissie SOC is door het College van B & W desgevraagd meegedeeld dat er geen geld beschikbaar is voor het voeren van een actiever beleid op het gebied van toerisme en recreatie dan dat wat in de beleidsvisie is gepresenteerd.

In het daarop volgende debat heeft de Fractie van Stadspartij PGN gewezen op de mogelijkheid van het heffen van toeristenbelasting. Omdat dit niet door het college was onderzocht heeft de fractie toen aangekondigd zelf met een dergelijke notitie te zullen komen.

Deze notitie is nu gereed. In de notitie worden de diverse mogelijkheden voor het heffen van toeristenbelasting uiteengezet. Ook gaat de notitie kort in op het toeristisch-recreatieve potentieel en doet de notitie een suggestie voor het promoten van de gemeente Nieuwegein met als motto “Nieuwegein; Stad aan het water.”

De notitie is inmiddels toegezonden aan het College van B & W, de Gemeenteraad en de raadscommissie SOC met daarbij het verzoek deze notitie in de commissie te bespreken zodra de herziene versie van de eerder genoemde notitie weer op de agenda van deze commissie staat.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk