Noordstedeweg krijgt vrijliggend fietspad

Aan de Noordstedeweg komt langs de zuidzijde een vrijliggend, tweerichtingenfietspad. Technische voorzieningen zorgen ervoor dat vrachtwagens op een veilige manier het fietspad kunnen oversteken. Dit is de uitkomst van het ontwerpproces dat het college ter besluitvorming voorlegt aan de gemeenteraad die eind april weer bijeenkomt.

Om te komen tot een ontwerp voor de herinrichting van de Noordstedeweg, startte de gemeente in 2010 een participatietraject. Een klankbordgroep, bestaande uit onder andere omwonenden van de Noordstedeweg en de Fietsersbond, kwam verschillende malen bij elkaar om de inrichtingsmogelijkheden te bespreken. Wethouder Bert Lubbinge: ‘Wij vonden het belangrijk om dit proces met alle belanghebbenden goed te doorlopen. In de laatste fase van het proces hebben we extra tijd genomen is om de veiligheid op het gehele traject nogmaals kritisch te aanschouwen en dat heeft ervoor gezorgd dat alle betrokkenen zich nu kunnen vinden in het ontwerp dat voorligt. Daar zijn wij blij mee!’

De afgelopen periode is nader onderzocht of de inrichting van de weg, ter hoogte van het laad- en losdok voor de bevoorrading van de winkels, veiliger zou kunnen. De conclusie was dat technische maatregelen kunnen voorzien in een bevredigende oplossing. Het gaat hierbij om een barrière in de middenberm waardoor vrachtwagens alleen nog vooruit het laad- en losdok kunnen inrijden (en niet achteruit) en extra attentiesignalen in de vorm van borden en ledverlichting. Met de aanleg van dit fietspad ontstaat een goede regionale fietsverbinding tussen IJsselstein, Nieuwegein en Houten. Ook wordt de binnenstad van Nieuwegein door de aanleg van dit fietspad beter toegankelijk voor de fietser.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk