Noodverordening ingesteld in de veiligheidsregio Utrecht

Om ervoor te zorgen dat er landelijk een eenduidige bestrijding komt van de maatschappelijke effecten van het Coronavirus, is er door de Veiligheidsregio Utrecht inmiddels opgeschaald naar GRIP 4. Dit betekent dat bevoegdheden naar de voorzitter van de veiligheidsregio gaan. Er is een regionaal beleidsteam ingericht waarbij burgemeester Jan van Zanen voorzitter is. De burgemeester van Nieuwegein, Frans Backhuijs, zit ook in dit speciaal ingerichte team. De voorzitter van de veiligheidsregio heeft vanuit zijn rol een noodverordening uitgevaardigd die per direct van kracht is. Lees hier de noodverordening.

De overheid heeft een reeks maatregelen genomen om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Overtreding van de maatregelen is strafbaar. Om de maatregelen te kunnen handhaven, heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Utrecht een noodverordening ingesteld.

Maatregelen
Alle bijeenkomsten en evenementen met meer dan honderd mensen zijn afgelast. Daarnaast zijn alle scholen, eet- en drinkgelegenheden, coffeeshops, sport- en fitnessclubs, sauna’s en seksclubs gesloten. Afhalen bij coffeeshops en eetgelegenheden is wel toegestaan.

‘We vertrouwen erop dat iedereen deze aanwijzingen opvolgt. Dit is in het belang van de gezondheid van ons allemaal. Gemeentelijke toezichthouders handhaven deze maatregelen. Eerst door middel van een gesprek met de overtreder of degene die aanstalten maakt een overtreding te begaan. Als dat niet werkt, neemt de overheid maatregelen’ aldus het VRU.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren