Noodopvang voor 112 vluchtelingen mogelijk op de Newtonbaan

Het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) heeft in Nieuwegein een locatie gevonden voor de opvang van vluchtelingen. Het gaat om 2 kantoorpanden aan Newtonbaan 3 en 4. Het college van burgemeester en wethouders vindt het belangrijk dat er in Nieuwegein 1 of meerdere locaties komen en denkt dat dit een goede locatie is. De verwachting is dat in de 2 kantoorpanden maximaal 112 vluchtelingen kunnen worden opgevangen. Als het doorgaat, zal de locatie vanaf de 2e helft van 2024 beschikbaar zijn voor de opvang van vluchtelingen.

COA

Het college heeft nog geen besluit genomen. De gemeente gaat eerst de buurt informeren en met de direct omwonenden in gesprek. Het college wil de inzichten uit deze gesprekken meenemen en op basis daarvan een besluit nemen of de locatie geschikt is en onder welke voorwaarden. Er wordt ook nog gekeken naar andere locaties in Nieuwegein gezien de grootte van het probleem.

Het COA heeft deze locatie in de wijk Rijnhuizen voorgesteld. De gemeente heeft gekeken of de locatie geschikt is voor de opvang van vluchtelingen en denkt dat dat zo is. De gemeente wil de opvang van vluchtelingen waar mogelijk spreiden over de wijken in Nieuwegein.

Op maandagavond 13 november aanstaande organiseren de betrokken partijen een buurtbijeenkomst. Tijdens deze avond willen zij graag te weten komen wat de vragen, opmerkingen, zorgen en ideeën zijn van de omwonenden’, zo schrijft het college van B&W in een brief aan de gemeenteraad.

Omwonenden die bij de buurtbijeenkomst aanwezig willen zijn en een uitnodiging hebben ontvangen, kunnen zich aanmelden via informatiepunt-vluchtelingen@nieuwegein.nl. Omwonenden die geen uitnodiging hebben ontvangen, maar wel graag willen reageren op het plan van het college, kunnen via dit zelfde mailadres reageren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk