Nog maar een paar dagen…..

Nog een paar dagen en wel tot 30 juni 2019, om bezwaar te maken tegen het voorgenomen plan een aantal haltes van lijn 77 in Nieuwegein te schrappen.

Terwijl er voor Vreeswijk nog een alternatief is voor de verbinding naar City (lijn 65 via Hoog Zandveld en verder met de tram naar City, of via lijn 65 en lijn 48 via de Nijverheidsweg naar City), staan de bewoners van Galecop-West echt in de kou. En dat om 1-2 minuten tijdwinst voor de reizigers die vanuit City en Batau naar Utrecht willen. Ik kan u vertellen dit is een drogreden! Nepnieuws noemen we dat tegenwoordig.

De Nieuwegeiners die vanuit City snel naar Utrecht willen, pakken de tram of lijn 74 en zelfs bewoners van Batau nemen vaak de tram. Maar in Galecop loopt geen tram en is men afhankelijk van een goede busverbinding.

Jarenlang heb ik als buschauffeur o.a. lijn 77 gereden en je nam op City best veel passagiers richting het noorden mee, maar NIET voor Utrecht. 80% van deze reizigers stapten uit in Galecop, 20% in Batau.

In Galecop (je was bijna leeg) vulde de bus zich weer met mensen voor Utrecht, lijn 77 was echt een bus voor de mensen in Galecop. En praat me niet over de spits, wat je dan moet “laden” op de halte Gerbrandypark en Guido Gezellehove, daar had je vaak aan een gelede bus niet genoeg.

Provincie en U-OV, lijn 77 moet geen snelbus naar Utrecht worden maar een OV verbinding bij je in de buurt. Maak van lijn 77 (binnen het Nieuwegeinse deel) een buslijn voor de Nieuwegeiners.
Tip voor nog beter OV: laat lijn 77 rijden vanuit City via Batau-Zuid (dan hebben die inwoners ook eindelijk een busverbinding) Batau-Noord en Galecop West.

Dus, maak bezwaar op deze website. Je kunt ook Googlen op “bezwaar maken U-OV 2020” en daar de enquête: “denk mee over het OV in 2020” invullen. Doen!

Victor Goulmy
Oud buschauffeur en lid van de fractie Lokale-Vernieuwing

3 thoughts on “Nog maar een paar dagen…..

 1. A. Van der Voort

  Belachelijk. Wat moeten de 65+ ers dan doen
  Zeker allemaal een Ov busje laten komen.
  De afstand is niet normaal.

  1. Ria Löwenthal

   Hoe kom je dan in N’gein Zuid b.v. museumwerf en het fort ?

 2. Gini Drenth

  Hebben ze niets beters te doen dan de mensen die slecht ter been zijn,om die helemaal naar het winkelcentrum te laten lopen.Eerst de halte vernieuwen en dan opheffen.Dat is een goeie voor weggegooid geld in Kan niet waar. zijn

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren