Nog geen nieuw bewijs tegen serieverkrachter uit Nieuwegein

Het Openbaar Ministerie heeft nog geen nieuw bewijs in de zaak tegen de Utrechtse serieverkrachter. Maandag buigt de rechtbank zich weer over het dossier van verdachte Gerard T. uit Nieuwegein. Gerard T. gebruikte volgens het Openbaar Ministerie (OM) veel geweld toen hij zijn slachtoffers verkrachtte. Gerard T. werd in juli 2014 opgepakt. Hij moest DNA afstaan nadat hij was gearresteerd voor fietsendiefstal (lokfiets) in Nieuwegein. Zijn DNA bleek overeen te komen met lichaamsmateriaal dat na de verkrachtingen was gevonden.

Tot nu toe wordt T. verdacht van 3 verkrachtingen. Aan de serieverkrachter worden in totaal 6 verkrachtingen en 11 pogingen toegeschreven. Justitie hoopt ook daarvoor genoeg bewijs te vinden, maar dat is nog niet gelukt. Het forensisch onderzoek is nog niet klaar, bevestigt het Openbaar Ministerie.

Hoogstwaarschijnlijk is T. zelf niet aanwezig maandag. Vorige keer moest hij er verplicht bij zijn, maar nu niet. Na maandag gaat de rechtszaak in het voorjaar verder met opnieuw een voorbereidende zitting.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk