Nog geen buurthuis in Fokkesteeg, wijknetwerk legt activiteiten stil

De gemeente Nieuwegein en het Wijknetwerk Fokkesteeg kunnen het nog niet eens worden over het realiseren van een buurthuiskamer in Fokkesteeg. Er is verschil van inzicht onder welke voorwaarden er gebruik kan worden gemaakt van een eigen ruimte in het pand aan de Hoornseschans, vanouds ook bekend als Dok 101, De Steeg en nu als La CaZa.

Uit de enquete van het Wijknetwerk in Fokkesteeg bleek dat er onder de bewoners behoefte is aan een buurthuis voor ontmoeting en activiteiten voor en door bewoners. Inmiddels heeft het Wijknetwerk een concept programmering gemaakt waarbij veel ruimte is voor initiatieven van bewoners. Het Wijknetwerk wil graag samenwerken met de medegebruikers (Lister en Balans), maar wel uit een gelijkwaardige zelfstandige positie voor wat betreft de buurthuiskamer voor alle bewoners van de wijk Fokkesteeg.

Vanwege de onduidelijkheid van de toekomst is het Wijknetwerk genoodzaakt de activiteiten stil te leggen. ‘Zodra er duidelijkheid is over de toekomst zullen de activiteiten weer plaatsvinden’ aldus het bestuur in de open brief. Het Wijknetwerk vindt deze situatie erg zorgelijk en hoopt spoedig met een positief bericht te kunnen komen.

Het wijknetwerk heeft een open brief gestuurd aan de gemeenteraad om hun zorgen te uiten. Ook gesprekken met de verantwoordelijk wethouder Jan Kuiper van o.a. Betere Buurten, heeft geen duidelijkheid kunnen verschaffen.

One thought on “Nog geen buurthuis in Fokkesteeg, wijknetwerk legt activiteiten stil

  1. Susan van Ham

    Ik vind het onbegrijpelijk! Balans en Lister kunnen deze buurtkamer toch niet tegenhouden? Zoveel buurtbewoners hebben behoefte aan deze buurtkamer. En hoe nu verder? Is het nu definitief van de baan, is het echt over en voorbij? Dramatische beslissing! Susan van Ham

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk