Nog even en de Victoria Regia is weer thuis!

Maandenlang stond de oude Haastrechtse woonboot op de helling bij Museumwerf Vreeswijk in Nieuwegein. Na te zijn schoongespoten bleek de wind-/waterlijn van het casco één grote gatenkaas. Dat het scheepje tijdens haar reis naar de werf droog was gebleven, was best een wonder. Nog even en de Victoria Regia mag weer huis!

Het was nog spannend voor eigenaar Guus Bening of zijn schip nog te redden was en zo ja, of dat binnen zijn budget zou vallen. Het tot voor kort verwaarloosde woonschip is zijn jeugdliefde en met veel enthousiasme was hij vorig jaar begonnen haar grondig op te knappen. Totdat hij ontdekte dat zijn Victoria Regia lek was en alle werkzaamheden stillegde. Guus zag tot zijn schik dat het niet best was gesteld met het onderschip. Op de werf werd duidelijk dat het casco zo lek was als een mandje. Maar, tot zijn grote opluchting bleek reparatie haalbaar.

De afgelopen tijd zijn de wind-/waterlijn en ander zwakke plekken voorzien van nieuw plaatwerk en is het casco ter conservering in de glanzende zwarte coating gezet. Daarbij verdwenen de reparaties uit het zicht.

Onlangs is de opgebouwde IJsselaak weer tewatergelaten en ligt ze te wachten op een sleepje naar Haastrecht. Daar zal ze waarschijnlijk op donderdagmiddag 10 oktober aankomen. Dan heeft Haastrecht weer haar oude bekende drijvende stukje cultuurhistorisch erfgoed terug. Guus kan dan weer met een gerust verder gaan met opknappen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren