College stelt regelingen voor Klokkenluiders vast

De Ondernemingsraad heeft ingestemd met de gewijzigde Klokkenluidersregeling. Het college heeft de regelingen nu definitief vastgesteld. Hieronder staat meer informatie over de regeling:

Klokkenluidersregeling. Ten gevolge van de dualisering in het gemeentebestuur (rollen en verantwoordelijkheden van raad en college zijn daarbij duidelijker gescheiden) is de bevoegdheid tot vaststelling van de rechtspositionele voorschriften en het regelen van de ambtelijke organisatie bij het college gelegd. De Nieuwegeinse Klokkenluiderregeling was op dit punt al aangepast.

Wél heeft het college besloten tot een andere wijziging in de klokkenluiderregeling. De minister van Binnenlandse Zaken heeft in de rijksregeling Klokkenluiders namelijk de mogelijkheid opgenomen dat een ambtenaar zich rechtstreeks kan wenden tot de externe commissie indien zwaarwegende belangen dat noodzakelijk maken.

Het Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden (LOGA) heeft besloten dit over te nemen. Verder zijn er enige kleine aanpassingen in de tekst van de klokkenluiderregeling.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk