Nog een laag parkeergarage onder het Stadshuis

Wat nu weer zult u denken? Nou de gemeente Nieuwegein krijgt een wereld primeur: ze laten de hele begane grond van het stadshuis 4,5 meter in de grond zakken en maken er parkeerplekken van. Deze gebeurtenis laat nu nog heel even op zich wachten tot de schoenenwinkel ook weg is en dan gaat het beginnen.

U snapt gelukkig dat dit natuurlijk een geintje is maar het college zit met een behoorlijke leegloop in het Stadshuis en daarom met vele lege ruimtes. Onlangs is de Wereldwinkel verhuisd, naar het schijnt, naar een goedkoper plekkie.

Ook op het plein tussen het Stadshuis en de Kom verdwijnen er ondernemers. Misschien een goeie plek voor een wietshop? Politiebureau vlakbij en startpunt en eindpunt van de rondes van de stadswachten. Als het slecht weer is lopen ze toch al vaak in Cityplaza dus controle genoeg zou ik denken.

Even een ondernemer vinden, die zijn er genoeg denk ik, die netjes de stroom betaalt en belasting afdraagt aan onze Jeroen (Dijsselbloem). Effe een procesje en hij kan legaal gaan kweken. In ieder geval zonder straf veroordeeld worden.

Maar alle gekheid op een stokje: Zijn we er ingetuind? En is dit hele binnenstad plan in duigen aan het vallen? Heeft onze Bertje en nadien onze Bob de Bouwer (wethouder Hans Adriani) de zaken te mooi voorgesteld? Is er wel goed genoeg over nagedacht en nagerekend? Ik begin me langzamerhand zorgen te maken want wie moet dit allemaal gaan betalen? Ja, natuurlijk de burgers!

En er komt nog meer ellende aan heb ik begrepen van de brief van de Verenigde Senioren Partij (VSP). Fraude bij het accountantskantoor van de gemeente. Wat zult u zeggen: Fraude? Ja zeker, maar niet de Hypotheker.

Er zou, ten tijde van de start van de binnenstad, ten onrechte goedkeuring gegeven zijn aan Econcern. Die zouden de Palmtorens gaan bouwen. Zo mooi langs de waterkant waar nu dat grote tochtgat zit:-) PricewaterhouseCoopers (PwC) heeft toen naar nu is gebleken wat cijfertjes gemist althans dat zegt de VSP in haar brief aan het college. Maar zult u zich afvragen die torens staan er toch helemaal niet? Dus kan ons het iets schelen! Nou dat ligt iets gevoeliger want PwC is ook de accountant van de gemeente dus hebben ze bij de gemeente ook cijfertjes over het hoofd gezien? En wie is daar nu verantwoordelijk voor? Het huidige college natuurlijk want wat voor een puinhoop je voorgangers er van maken doet in dit geval niets terzake. Zij zijn nu verantwoordelijk.

Natuurlijk rijst de vraag of er wel grote fouten gemaakt zijn en of er niet juist op tijd is gestopt met die Palmtorens. Die vermoedelijk dan nu leeg hadden gestaan.

Toch nog even over die leegloop. De leegloop van de horeca baart mij wel zorgen. Waarom gaan ze weg? Is het er te duur voordat je er een boterhammetje uit kan halen? Of is doodgewoon de “loop” niet goed. Of hebben die ondernemers te weinig inzicht en lef om de zaken goed aan te pakken?

Ik heb wel in de wandelgangen vernomen dat verschillende andere ondernemers zijn benaderd om daar iets te starten. Nou college, als het de ene niet lukt waarom zou het bij de andere dan wel lukken? Of komt er een korting op de huur, of krijgen ze sneller de benodigde vergunningen?

Ik heb er al met al een slechte smaak van in mijn mond gekregen. Wel in Nederland om het hardst roepen dat er teveel corruptie in de wereld is maar zelf het beste jongentje van de klas willen zijn. En begrijp mij goed ik zeg niet dat het corruptie is maar heb wel gehoord dat MEN dit denkt en dat is niet goed!!!

Als afsluiter wil met een positief beeld eindigen. Vorige week is de kledingbank geopend in Nieuwegein. Een goed initiatief van een paar meiden. Gesteund door een paar lokale ondernemers is dit initiatief goed van de grond gekomen.

Toch even twwe van die ondernemers even in het zonnetje zetten en dat zijn Plus van Loon en Cees van Suylekom. Deze twee ondernemers hebben in de gaten hoe het werkt en hebben daarnaast het hart op de goede plaats zitten. Dus mensen even een keertje, als je het al niet deed, boodschappen doen bij Plus van Loon en een keertje lunchen of een kookworkshop doen bij Cees van Suylekom.

Met hartelijke groet

Jan met de Pet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk