NK Schoolbowlen 2020

De Nederlandse Bowling Federatie (NBF) organiseert in 2020 weer de Nederlandse Kampioenschappen Schoolbowlen. De Nieuwegeinse Bowling Vereniging en het Bowlingcentrum Nieuwegein roepen leerlingen van de groepen 5/6 en 7/8 van de basisscholen op om mee te dopen aan dit kampioenschap en organiseren daarom drie gratis bowlingclinics voor de leerlingen.

Schoolbowlen

Voor de kinderen uit de groepen 5 en 6 zullen de clinics worden gegeven op maandagmiddag 2, 9 en 16 maart. Voor de kinderen uit de groepen 7 en 8 op dinsdagmiddag 3, 10 en 17 maart. De bowlingclinics starten iedere keer om 15.00 uur en om 16.00 uur met een reserve tijd om 17.00 uur.

Iedereen kan meedoen aan de drie clinics om (beter) te leren bowlen en zo zoveel mogelijk kans te krijgen om in de landelijke finale te komen. Bij deze clinics krijgen de kinderen begeleiding van mensen die je de basisvaardigheden aanleren en als je dit oppakt je verder helpen steeds beter te scoren.

Schoolbowlen Regiofinale 
Iedereen doet mee aan de “Schoolbowlen Regiofinale.” Bij deze finale is ook een feestelijke prijsuitreiking met prijzen voor de top 3 teams en een grote wisselbeker voor de winnende school.  Er wordt in aparte categorieën gespeeld voor groep 5 en 6 en groep 7 en 8. De regio finale voor groep 5 en 6 is op maandag 23 maart en voor groep 7 en 8 op dinsdag 24 maart. 

Vorig seizoen hebben we voor het eerst ook kinderen uit de groepen 5 en 6 laten deelnemen. Dat bleek nog niet zo makkelijk te zijn omdat bij de jongere kinderen de kracht ontbreekt om de bal niet in de goot te laten belanden. Aangezien wij alle kinderen de lol van het omgooien van de pins gunnen mogen alle teams aangeven of ze met of zonder bumpers op de baan hun wedstrijd willen gooien.

Aanmelden voor de clinics 
U kunt zich als school aanmelden om mee te doen met de clinics bij de Nieuwegeinse Bowling Vereniging (NBV) door een mail te sturen naar schoolbowlen@bvnieuwegein.nl.

Graag vermelden in deze mail: 

  • Naam school 
  • Aantal deelnemende teams (geen namen van de kinderen) · Mailadres en telefoonnummer contactpersoon 
  • Tijd waarop de school op maandag en dinsdag uitgaat. 

(deze tijd gebruiken wij om de scholen die om 14:00 uur uit zijn zoveel mogelijk om 15:00 uur te laten starten) U kunt zich aanmelden t/m 14 februari 2020.   

 Er wordt gespeeld in teams van 3 kinderen. Het totaal van de scores gaat tellen in de regio finale, je speelt dus echt als team. Per team mag 1 kind lid zijn van een bowlingvereniging. Hoe meer teams per school meedoen, hoe meer kans op de wisselbeker en kans om naar het NK te gaan. 

Indeling categorieën: 
A: Groep 5-6 origineel: Alle teams spelen 2 games zonder bumper
B: Groep 7-8 origineel: Alle teams spelen 3 gamens zonder bumper
C: Groep 5-6 bumper: Alle teams spelen 2 games met behulp van bumpers
D: Groep 7-8 bumper: Alle teams spelen 3 games met behulp van bumpers

Tijdens de clinics wordt er met de teams overlegd of ze met of zonder bumpers willen spelen. De eerste clinic speelt iedereen met bumpers.

NK Schoolbowlen landelijke finale 
De winnaar van de regio finale gaat zeker door naar de landelijke finale op 16 mei in Warmond. Ook bij deze finale is er een feestelijke prijsuitreiking met prijzen voor de top 3 teams per categorie en een grote wisselbeker voor de winnende school. 

Afhankelijk van het aantal deelnemers tijdens de verschillende Regiofinales gaan er mogelijk 5 of meer teams door naar de landelijke finale. Dit wordt begin mei door de NBF bekend gemaakt als alle resultaten en het totaal aantal deelnemers bekend zijn.

Extra trainingen/clinics tussen de Regiofinale en de Landelijke finale zijn mogelijk, maar dit gaat in overleg met de NBV en Bowlingcentrum Nieuwegein. Hieraan kunnen kosten voor baanhuur verbonden zijn. 

Kosten 
De kosten voor deelname aan de clinics en de Regiofinale bedragen slecht € 3,00 per kind. Aan de Landelijke finale in Warmond zijn geen kosten verbonden. De contactpersoon van de school ontvangt 1 factuur de totaalkosten (aantal teams x € 9,00). 

 Aanmelden vóór 15 februari 2020: schoolbowlen@bvnieuwegein.nl  

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren