Nachtbus Nieuwegein-IJsselstein

Samenvatting: Het college van B&W heeft de gemeenteraad geïnformeerd over de stand van zaken m.b.t. de nachtbus tussen Nieuwegein en IJsselstein in het weekend. De nachtbus is opgenomen in het collegeprogramma 2010-2014. De nieuwe vervoerder Qbuzz heeft de mogelijkheden voor een kostendekkende nachtbus tussen Nieuwegein en IJsselstein onderzocht en komt tot de conclusie dat deze buslijn zonder aanvullende subsidie niet realistisch is.

Nachtlijnen vallen buiten de reguliere exploitatiesubsidieverstrekking, dus zullen de materieel-, personeels- en beveiligingskosten geheel gedekt moeten worden uit reizigersopbrengsten. Het college ziet, gelet op de financiële situatie van de gemeente, geen mogelijkheden om voor deze verbinding een subsidie te verstrekken en moet helaas concluderen dat haar ambitie op dit moment niet gerealiseerd kan worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren