‘NK gehaktballen’ in Nieuwegein

De gehaktbal is misschien wel hét symbool van de Hollandse keuken. Over anderhalve week vindt er een heuse gehaktballenwedstrijd plaats, ………. in Nieuwegein.

Jacco van Elteren is de initiatiefnemer van de wedstrijd. Hij is verliefd op de Hollandse keuken en kookt en bezorgt Hollandse kost. Het idee voor de wedstrijd ontstond nadat hij zijn menu verving.  Jacco: “Ik wissel om de week van kaart. Toen ik de gehaktbal een keer van de kaart haalde, werd ik ’s middags meteen gebeld met de vraag: waar is de gehaktbal?”

Zaterdag 27 mei wordt in Nieuwegein bij De Hollandse Pot Enzo… aan de Grote Wade 19F duidelijk wie zich mag kronen tot beste gehaktballenbakker. De winnaar krijgt een ondertekend brevet voor balbeheersing, een gehaktballenbokaal en een plekje op Jacco’s Hollandse menu. Wie zich wil inschrijven, kan dat doen door te mailen naar info@dehollandsepotenzo.nl.

De jury bestaat uit Tom Staal (bekend van GeenStijl), Pim Haaksman (bekend van Kookkado en RTV Utrecht) en nog een mystery jurylid. Toeschouwers van harte welkom van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Jacco aan de slag in zijn keuken aan de Grote Wade 19F in Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren