Niks goeds dan?

Is er nou niks goed aan het voorstel van het college: Nieuwegein Kiest!

Om de dooie dood niet.

Maar dat wordt te weinig voor het voetlicht gebracht. Er zitten zeker goede punten in het plan.

Nieuwegein Kiest! gaat om drie dingen:

1. Nieuwegein is geen nieuwe stad meer en dus moeten wegen en woonomgeving vernieuwd worden. Dat kost geld.

2. Het centrum is nog steeds niet afgebouwd. Een stad met 60.000 inwoners heeft behoefte aan meer winkels, meer (senioren-)appartementen en andere voorzieningen. Daarbij: De Binnenstad ziet er niet overal even fraai uit. Vernieuwen dus en dat kost geld.

3. De gemeente krijgt veel minder geld van het Rijk. Als Zalm knijpt, voelen wij de pijn.

Minder geld en meer te doen. Bijvoorbeeld een investering in het onderhouden van onze wegen, maar ook investeringen in veiligheid. Ook het college is nu zover, dat ze de stadswachten wil behouden (jammer dat het PvdA-voorstel deze zomer niet werd aangenomen, dat leverde veel subsidie op, die we nu mislopen). Investeringen ook, om tot beter onderhoud van het groen te komen. Ook wil het college geld stoppen in een ontwikkeling als de Brede School.

Nieuwegein Kiest is dus niet alleen minder, maar soms ook beter.

De PvdA ziet dus pluspunten in het plan. Maar ja, ook nog veel minpunten. En die overheersen. Een aantal van de bezuinigingen moet van tafel. We zullen ons daar voor inzetten. Zijn VVD en CDA daar voor in, of doen ze alleen met elkaar zaken in de achterkamer, zonder de grote groep PvdA-gezinden in Nieuwegein tegemoet te komen?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren