Katern

Nijntje Beweegdiploma uitgereikt

Alle kinderen die woensdag 1 juni in opperste concentratie, en met rode wangen mee hebben gedaan aan het Nijntje Beweegprogramma hebben hun diploma gehaald! Tijdens het Nijntje Beweegprogramma leren kinderen in een aantal wekelijkse lessen op woensdagochtend de basisvormen van bewegen door een KNGU-gediplomeerde gymjuf.

In de laatste les laten de kinderen aan ouders en andere belangstellenden zien wat ze hebben geleerd en ontvangen ze een Nijntje Beweegdiploma. Na het behalen van het eerste Beweegdiploma kunnen kinderen doorstromen naar het tweede niveau (Beweegdiploma 2).

Het Nijntje Beweegprogramma maakt onderdeel uit van het programma ‘Goede Start’. Dit programma is begin dit jaar opgestart door SportID Nieuwegein in samenwerking met gemeente Nieuwegein en partners KMN Kind&Co en Moveo.

Het programma ‘Goede Start’ komt voort uit de sportimpuls-aanvragen van SportID Nieuwegein, die eind 2015 gehonoreerd zijn. Het programma duurt nog tot eind 2017. De komende maanden zal er naast aandacht voor de sportieve activiteiten vanuit de carrousel ook aandacht zijn voor het speerpunt ‘gezonde leefstijl voor kinderen’.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk