Nieuwjaars-Bachconcert

Onder de titel “De beste wensen van Bach!” wordt er op zondag 13 januari een kamermuziekconcert georganiseerd in de Dorpskerk aan de Nedereindseweg in Nieuwegein. Het concert wordt gegeven door het Gheyn Consort, een ensemble dat naast een vaste kern werkt met gastmusici. Deze keer bestaat het ensemble uit Marilou Krouwel (fluit), Annoesjka Cabo en Wouter Groesz (viool), Amerentia van der Kooij (altviool), Matthias Naegele (cello) en Arno van Wijk (klavecimbel).

Op het programma staat muziek van de grootste componist die ooit geleefd heeft: Johann Sebastian Bach, zoals de tweede orkestsuite, met daarin de beroemde Badinerie, het eerste (solo) celloconcert en het vijfde Brandenburgs Concert.

De Dorpskerk is vanwege haar intieme karakter en goede akoestiek zeer geschikt voor muziek in kleinere bezettingen, zoals kamermuziek en muziek voor kleine(re) vocale ensembles. Het concert begint om 16.00 uur. Toegangskaarten kosten € 10,00. Kaartverkoop aan de kassa.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren