Katern

Nieuwegein@Work

De gemeente Nieuwegein wil stimuleren dat er voor iedereen een passende plek is op de arbeidsmarkt. Een plek waar je meedraait in de maatschappij, waar je naar vermogen kan meedoen, waar je je kan ontwikkelen en hier ook passend voor beloond wordt.

Heeft u ideeën om deze challenge aan te gaan?
De gemeente wil enthousiaste ondernemers die concepten willen starten in Nieuwegein waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk kunnen, graag stimuleren. Daarom heeft zij een zogenaamde challenge uitgeschreven. De ondernemers die uiteindelijk worden geselecteerd, ontvangen een financieel steuntje in de rug. De gemeente stelt een bedrag van in totaal € 60.000,- ter beschikking.

Veel energie tijdens de inspiratiesessie
Deze week vond tijdens een inspirerende bijeenkomst de aftrap van de challenge plaats. Ondernemers, zorgpartijen en andere geïnteresseerden waren aanwezig bij de officiële aftrap van de challenge Nieuwegein@work. De wethouders Martijn Stekelenburg en Hans Adriani opende de bijeenkomst door hun droom voor de toekomst te delen: “Een inclusieve samenleving, waarin mensen met en zonder beperking samenwerken.”

Succesvolle ondernemers van Autitalent en de Koekfabriek, gingen tijdens de bijeenkomst met de aanwezigen in gesprek over de manier waarop zij ondernemen met een sociaal hart. Peter Scholten gaf de aanwezige tips & trics mee voor het starten van een sociale onderneming. Tijdens de afsluitende borrel werd enthousiast nagepraat en werden ideeën uitgewisseld.

Inschrijven kan tot 16 februari
Heeft u ook een goed idee? Op www.nieuwegein.nl/work vindt u meer
informatie over de challenge. U kunt uw idee tot 16 februari inzenden. Voor vragen kunt u mailen met work@nieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren