Twee nieuwe oplaadpunten zonne-energie

Mensen met een e-fiets of e-scooter kunnen deze vanaf nu makkelijk opladen terwijl ze op een terrasje zitten of een boodschapje doen. Sinds kort staan er in Nieuwegein twee laadpalen op zonne-energie: in Jutphaas bij de Rijnhuizerbrug aan de Herenstraat en in Vreeswijk bij op de Voorhavendijk. Daarnaast is het mogelijk om de fiets op te laden in de binnenstad, in de gratis bewaakte fietsenstallingen de Fietspomp en de Snelbinder.

Wethouder Hans Reusch nam op vrijdag 11 oktober de e-laadpaal aan de Herenstraat officieel in gebruik. Hans Reusch: “Nieuwegein is weliswaar niet genomineerd voor Fietsstad 2014, maar is volgens de Fietsersbond wel heel goed op weg. Op verschillende fronten werkt Nieuwegein aan het fietsvriendelijker maken van de stad. Niet alleen met nieuwe fietspaden, maar ook met deze oplaadpalen. Wie weet maakt Nieuwegein wel kans op een nominatie voor Fietsstad 2016!”

De oplaadpaal (Ecotap) werkt op zonne-energie die opgeslagen wordt in accu’s in de paal. De paal heeft vier stopcontacten die met een startknop zijn te activeren. Het opladen is ingesteld op maximaal 2 uur per laadbeurt, zodat er verschillende laadbeurten mogelijk zijn (dus voor meer mensen). De oplaadpaal is al op diverse plekken in Nederland geplaatst waaronder Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk