Nieuwegeinse wint Concertgebouw Concours

De jonge pianiste Anna Kuvshinov (9 jaar) uit Nieuwegein heeft het Koninklijk Concertgebouw Concours 2016 gewonnen. De finale vond zondag 19 juni plaats in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. Anna kreeg van juryvoorzitter Jan Willem de Vriend een trofee en een geldbedrag van € 1.000 ten behoeve van haar muzikale ontwikkeling. Daarnaast mag Anna optreden tijdens het Prijswinnaars Lunchconcert in Het Concertgebouw in seizoen 2016-2017.

De Nieuwegeinse Anna Kuvshinov begon op vijfjarige leeftijd met pianospelen. In 2014 werd zij aangenomen voor de Jong Talent Klas op de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam. Hier krijgt zij les van Marjès Benoist. Anna: ‘In 2014 heb ik meegedaan met ‘Lang Lang en de 100 pianisten’ in Het Concertgebouw. Samen met Lang Lang speelde ik toen ‘Rondo alla Turca’ van Mozart. Naast pianospelen vind ik het leuk om te tekenen, te badmintonnen en zit ik op ballet. Ik houd ook van het bedenken van fantasieverhalen.’

De jury zei over Anna Kuvshinov: ‘Anna is een heel bijzonder muzikaal talent. Haar klankbeleving en bijzonder pure klank maakten dat onze keuze unaniem op haar is gevallen.’ De jury van het Koninklijk Concertgebouw Concours 2016 bestond uit dirigent Jan Willem de Vriend, pianist Hannes Minnaar, cellist Gideon den Herder, violiste Lisa Jacobs en saxofonist Niels Bijl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk