Wijk Galecop op weg naar een gezonde wijk

Gezond blijf je door regelmatig te bewegen en gezond te eten maar ook door met vrienden af te spreken, een zinvolle en leuke invulling van je dag te hebben of in een prettige en sociale buurt te wonen. Al deze elementen die mensen gezond maken en gezond houden, wil het team Galecop Gezond 2025 voor de wijk Galecop in kaart brengen.

Doel van Galecop Gezond
Doel van het project is zo veel mogelijk informatie en meningen van wijkbewoners in beeld te brengen om een agenda op te stellen voor een gezonde en gelukkig wijk. Dit doet initiatiefnemer Ron van Leeuwen van Fysiotherapie Galecop, in samenwerking met andere Galecoppers en wijkprofessionals.

In de week van 22 februari ontvingen alle Galecoppers een flyer in de bus van Galecop Gezond 2025 met de oproep om mee te doen met een vragenlijst. Na het verzamelen van de gegevens uit de vragenlijsten gaat het team in gesprek met wijkbewoners. Centraal staan hierbij vragen zoals ‘Wat heb jij als wijkbewoner nodig om gezond en gelukkig te leven in deze wijk?’ en ‘Wat is er allemaal al aanwezig en waar kunnen we nog beter gebruik van maken?’ Heeft u de vragenlijst nog niet ingevuld? Doe dat dan zo snel mogelijk. U vindt de vragenlijst ook online.

Samen met de wijk
Uniek aan het project is dat naast de gezondheid van inwoners ook hun geluk en geluksbevorderende factoren worden onderzocht. De reden hiervoor? Er is steeds meer bewijs dat gelukkigere mensen ook gezondere mensen zijn. Verder is de nauwe betrokkenheid van inwoners bijzonder. Ron van Leeuwen: ‘We willen echt samen met bewoners een agenda opstellen voor een gezonde wijk en er de komende jaren samen aan werken.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren