Nieuwegeinse vader misbruikte dochter (2) voor webcam: ‘In de val gelokt, maar heb veel spijt’

Waarom de 38-jarige Nieuwegeiner J.J. zijn dochtertje van twee jaar oud misbruikte voor een webcam? Hij kan die vraag niet beantwoorden tijdens de rechtszaak vandaag. Wel zat hij destijds in een diep dal na een relatiebreuk en waren er problemen op het werk. Ook is er een reeks stoornissen waaraan hij lijdt en een wietverslaving.

Het misbruik vond plaats in 2014. J.J. woonde bij zijn ouders in die periode. Als zij op vakantie zijn, misbruikt hij zijn dochter voor een webcam van een ‘vage site’. J.J. chat tussen 2014 en 2018 veel met de jonge meisjes ‘Amika’ en ‘Indra’. Althans, dat denkt hij. Het blijken later nep-accounts te zijn van een man uit België.

De Belg zou de webcambeelden hebben opgenomen om ze vervolgens te verspreiden via Skype. Mensen die het filmpje op internet zien, schrikken zich wild en tippen de politie. De Nieuwegeiner zegt in de val te zijn gelokt.

Gedragsproblemen
Zijn kind is inmiddels acht-jaar en heeft gedragsproblemen, zegt de advocaat van moeder en dochter. Ze is brutaal, scheldt en valt andere kinderen lastig. “Mama, ik kan niet meer lief zijn”, zou ze verdrietig tegen haar moeder hebben gezegd.

“Ik wil excuus maken voor wat er gebeurd is”, zegt J.J. op zitting. “Ik was mezelf niet. Ik mis mijn dochter heel erg.” De Nieuwegeiner hoopt dat zijn ex-vrouw en hij er in de toekomst samen voor haar kunnen zijn en weer door een deur kunnen. Die kans is vooralsnog klein. De officier van justitie eist onder meer een gevangenisstraf van tweeënhalf jaar, waarvan tien maanden voorwaardelijk, en een contactverbod.

Vaker ontucht gepleegd?
Het Openbaar Ministerie vermoedt bovendien dat de Nieuwegeiner zich vaker aan zijn dochter heeft vergrepen en niet één keer, zoals hij beweert. Bewijs daarvoor ontbreekt. De aanklager wijst wel op een vonnis uit 2014. J.J. werd toen veroordeeld voor masturberen in de hal van zijn flat. De officier vraagt vrijspraak voor het vervaardigen van kinderporno. De Nieuwegeiner heeft daar volgens het OM niet actief aan meegewerkt.

De uitspraak is op 24 maart.

Met dank aan onze samenwerkingspartner RTV Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk