Nieuwegeinse trams richting Heerenveen

Op het remiseterrein in Nieuwegein is donderdagochtend de eerste van in totaal 26 trams op een dieplader gereden met eindbestemming Heerenveen. In opdracht van Bestuur Regio Utrecht (BRU) worden alle trams die tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein rijden gerenoveerd, met uitzondering van de rode spitstrams.

De eerste fase van de renovatie zal in Heerenveen worden uitgevoerd door busbouwer VDL. Dit bedrijf zal de hele carrosserie onder handen nemen en het interieur moderniseren. De groene trams zullen geel en zilvergrijs gespoten worden.

Het is de bedoeling dat de 26 trams in de herfst van 2012 allemaal in hun nieuwe jasje gestoken zijn. De technische installaties en de draaistellen zullen in een later stadium worden gerenoveerd. Verwacht wordt dat de hele operatie in het voorjaar van 2014 afgerond zal zijn.

Dankzij dit grootschalige onderhoud zullen de trams weer voor zeker tien jaar mee kunnen. In elk geval totdat de Utrechtse regio geheel nieuwe lagevloerstrams krijgt. Over deze vernieuwing zal later nog worden besloten. Foto: Ramon mosterd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk