Nieuwegeinse sporters DeMix gehuldigd tijdens het Kerstballen Judo Toernooi

Afgelopen vrijdag 22 december vond het Kerstballen Judo Toernooi plaats in Sportcentrum DeMix in Nieuwegein. Met maar liefst 115 kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 16 jaar uit Nieuwegein, was het een zeer geslaagd toernooi. Dit toernooi wordt ieder jaar gehouden om het jaar af te sluiten waar meedoen belangrijker is dan het winnen.

Halverwege het toernooi werden een aantal atleten van DeMix gehuldigd door wethouder John van Engelen. Dit voor hun bijzonder goede prestaties van het afgelopen jaar. Er werden dit jaar maar liefst acht medailles op Europese- en/of Wereldkampioenschappen gewonnen door de sporters uit Nieuwegein. Met als hoogtepunten de junioren Wereldtitels van Romée Roussey en Tanisha Baars. Maar ook de Europesetitel bij de volwassenen van Romée Roussey was uitzonderlijk. Zij won deze titel twee keer achter elkaar.

Lofwoorden waren er ook voor Géneviève Bogers. Zij wist op zowel het EK als het WK brons te behalen. Met een gouden medaille van de Grand Prix van Parijs erbij staat ze nu nummer 1 op de Wereldranglijst. Eigenlijk te veel om op te noemen. ‘Deze atleten hebben Nieuwegein maar weer mooi op de kaart gezet’ aldus de Nieuwegeinse wethouder voor Sport John van Engelen.

DeMix

Op de foto vlnr: Wethouder John van Engelen, Romée Roussey, Jari van Bommel, Tanisha Baars, Sem van Schaik, Stijn Terhaar, Géneviève Bogers, trainer Barry van Bommel en Milou van Rijn

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk