Nieuwegeinse scholen doen mee aan E-waste Race

Van 23 september tot 18 oktober nemen tien basisscholen uit Baarn, Bunnik, IJsselstein, Soest, Zeist en Nieuwegein deel aan de E-waste Race. Basisscholen nemen het daarbij tegen elkaar op om zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten (ook wel e-waste genoemd) in te zamelen. Wethouder Marieke Schouten heeft afgelopen vrijdag de aftrap verricht op de Trompetvogel aan de Parelduiker in de wijk Doorslag. Behalve deze school doet ook de Jenaplanschool de Zuiderkroon mee.

In Nederland wordt twee derde van de totale hoeveelheid elektronisch afval niet gerecycled, omdat het afval niet apart wordt aangeboden. Zo gaan waardevolle materialen verloren voor hergebruik. U kunt helpen door uw afgedankte elektrische apparaten, zoals stijltangen, haardrogers, dvd-spelers en dergelijke, aan te melden op www.ewasterace.nl. Op een vooraf afgesproken tijd worden deze dan aan huis opgehaald door scholieren. Het elektronisch afval wordt vervolgens gerecycled door de gemeenten. Op de website kunnen scholen precies hun score bijhouden en zien hoeveel ze ingezameld hebben. De winnende groep verdient een toffe schoolreis naar Museum NEMO in Amsterdam.

Leerzaam
De E-waste Race is leerzaam en draagt eraan bij dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen zodat er minder grondstoffen uit de aarde gehaald hoeven worden. Bovendien maakt de E-waste Race recyclen makkelijk en leuk. De E-waster Race is een initiatief van Reinigingsdienst Midden Nederland.

De kinderen op de Trompetvogel met rechts achterin wethouder Marieke Schouten

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren