Nieuwegeinse Raad: luchtkwaliteit belangrijker dan 130 km/u

Snelheidsverhoging op de omliggende snelwegen is desastreus voor de luchtkwaliteit in Nieuwegein. Bijna alle fracties in de gemeenteraad hebben zich daarom uitgesproken tegen snelheidsverhoging op snelwegen A2, A12 en A27 die om Nieuwegein liggen. Een motie daarover was door GroenLinks ingediend en met een grote meerderheid van 23 van de 30 stemmen aangenomen. In deze motie wordt het college opgeroepen om zich pro actief in te zetten tegen de verhoging van de snelheid van de snelwegen rondom Nieuwegein.

GroenLinks, en met hen een overgrote meerderheid van de raad, maakt zich ernstig zorgen over de luchtkwaliteit en geluidsoverlast die de verhoging van de snelheden zullen veroorzaken. Nieuwegein zet al alle zeilen bij om het leefklimaat van Nieuwegein op een acceptabel niveau te houden. Met een verhoging van de maximum snelheid zullen maatregelen en investeringen van de gemeente teniet gedaan worden. De afgelopen jaren is juist geinvesteerd om de luchtkwaliteit te verbeteren en verkeersgeluidshinder terug te brengen.

De motie sluit aan bij de aanpak van luchtkwaliteit in het collegeakkoord. In samenwerking met BRU gemeenten is inmiddels een brief naar de Minister gestuurd. De breedgedragen motie kan dan ook als een steun in de rug gezien worden voor de wethouder om hier aanhoudelijk alert op te zijn en pro actief op de ontwikkelingen te reageren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk