Nieuwegeinse Motorclub Cosanostra kraakt pand

De Nieuwegeinse Motorclub Cosanostra MC heeft de voormalige plek van de wipwatermolen met het daar achtergebleven molenaarshuisje gekraakt. De motorrijders gebruiken het terrein op de hoek van de Herenstraat en Vreeswijksestraatweg in Nieuwegein als ontmoetingsplek. Burgemeester en wethouders beslissen over enkele weken of de motorclub mag blijven of dat het terrein wordt ontruimd. Het is eigendom van de gemeente.

Op de hoek van de Herenstraat en Vreeswijksestraatweg stond tot 2003 de onderbouw van de wipwatermolen. Ooit ving de molen op die plek rondom wind. Maar door oprukkende bebouwing in het stadscentrum en Merwestein kon dat op een gegeven moment helemaal niet meer en moest de molen worden stilgelegd. Sindsdien stond de wipwatermolen te verpieteren. Op een gegeven moment resteerde alleen de onderbouw nog. Sinds de jaren zeventig werd gesteggeld over een nieuwe plek. Mei 2003 verhuisde de molen naar het park. Zijn oorspronkelijke plek ligt sindsdien braak.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren