Nieuwegeinse modelschepen bij opening derde kolk Madurodam

De 3e kolk van de Prinses Beatrixsluis in Nieuwegein is pas in 2019 klaar, maar vanaf morgen al compleet te bezichtigen. Madurodam werkte de afgelopen maanden aan een vernieuwde miniatuurversie van de sluiskolk. Voor de opening zal de kolk gevuld zijn met modelschepen van modelbouwvereniging Het Anker uit Nieuwegein.

Nils Jelsma van de modelbouwclub is vereerd dat hij met de modelboten van zijn vereniging mag varen in Madurodam. “De sluis in Madurodam is 10 meter lang en 95 cm breed. Het geheel is gebouwd op een schaal van 1:25 van de werkelijke afmetingen. De boten die we zelf meenemen zijn maximaal 1,25 m. lang en 25 cm. breed en zijn vooral binnenvaartschepen.”

Volgens Jelsma is voor zijn vereniging gekozen omdat Het Anker een hoop leden in Nieuwegein en omstreken heeft. “We hebben in de omgeving in totaal zeventig leden, twee van hen werken bovendien bij Rijkswaterstaat.”

De miniatuurversie van de Prinses Beatrixsluis dateert uit 1972 en werd in 2006 voor het laatst aangepast. Eerder dit jaar werd bekend dat de miniatuursluis wordt vernieuwd volgens het ontwerp van de echte sluis zoals dat vanaf 2019 te zien is.

Bron: RTV Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk