‘Wie gaat daar met zijn camera’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt?

Arend Bloemink: ‘Wie kent ‘m niet: Michael Simonse. Als hij niet werkt, is hij altijd onderweg met zijn camera. Om (fotografisch) verslag te doen van een nieuwswaardig gebeuren. Daarbij maakt het Michael niet uit op welk uur van de dag hij op zijn fiets moet springen om het (Nieuwegeinse) nieuws te ‘pakken’. Overdag, als hij tenminste vrij kan krijgen. ’s Avonds, ook al is het weer niet zo best. Ja, zo nodig midden in de nacht, wanneer zijn pager aangeeft dat er ergens in Nieuwegein brand is of een ernstig ongeval of… Michael is er bij. Op zijn fiets. Met zijn camera. Thuisgekomen worden de verse foto’s meteen in zijn computer geladen, bekeken, beoordeeld, geselecteerd en zo nodig enigszins bewerkt. Daarna verstuurt Michael zijn foto’s naar de verschillende lokale nieuwsmedia, waaronder pen.nl in de hoop dat zijn werk wordt gepubliceerd, hetgeen steeds vaker gebeurt. Michael Simonse, burgerjournalist en fotograaf. Altijd onderweg. Alles verslaand.’

Kent u iemand voor het ‘Portret van de week?’ Laat het ons weten. Stuur ons zijn of haar gegevens en wij nemen kontakt op met hem of haar.

Wie ben je ? Michael Simonse, 21 jaar.

Wat doe je in het dagelijks leven ? Ik werk bij PAUW Bedrijven. Daarnaast maak ik graag foto’s voor De Digitale Stad Nieuwegein, UNieuws en andere lokale websites over Nieuwegein. Ik doe dat als vrijwilliger en burgerjournalist.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein ? Sinds ik geboren ben, dus 21 jaar. Ik ben een echte Nieuwegeiner.

Wat vind je van Nieuwegein ? Nieuwegein is groot en er gebeurd van alles. Ik ben vaak naar het nieuwe stdscentrum geweest voor foto’s. Het mooie Stadshuis, het theater en ook Het Klooster waar een nieuw bedrijventerrein komt zie je mij vaak. Ik vind Nieuwegein een mooie groene gemeente. Ik voel mij er wel thuis.

Wat kan er beter in Nieuwegein ? De verkeersveiligheid, echt. Als je ziet hoeveel drempels er liggen, dat is niet normaal. Ook voor de jongeren moet er wat komen. Nu ga ik naar Utrecht of IJsselstein of zelfs naar Bunnik. Ook de vele kantoren die leegstaan maken Nieuwegein niet mooi.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren