Nieuwegeinse Mireya Nielsen net geen Voorleeskampioen van Nederland

De Nieuwegeinse Mireya Nielsen van basisschool de Toonladder Galecop stond woensdag 24 mei jl. in de finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Na winst in Nieuwegein en de provincie Utrecht mocht ze het nu opnemen tegen de elf andere provinciekampioenen. Mede door de geweldige support van meegereisde klasgenootjes en vrienden deed ze het enorm goed, maar kon de winst niet pakken. De Zeeuwse Danischa Bah werd uiteindelijk verkozen tot beste voorlezer van Nederland. Hiermee is de Nieuwegeinse de beste van Nieuwegein en de provincie Utrecht gebleven. Een mooi resultaat natuurlijk en een prachtige ervaring rijker voor de 11-jarige Mireya.

voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd werd dit jaar voor de 30e keer georganiseerd. Door het hele land doen leerlingen van groep 7 en 8 mee aan deze spannende leesbevorderingscampagne. Eerst in een gemeentelijke ronde, daarna in de provincie en uiteindelijk in een landelijke eindwedstrijd. Bibliotheek De tweede verdieping organiseert met veel plezier jaarlijks de Nieuwegeinse ronde van de voorleeswedstrijd. Daar viel dit jaar Mireya direct op. “Ze vertelt met een goede intonatie en heeft een goed verhaal uitgekozen” was te lezen in het juryrapport.

Na de winst in de provinciale ronde mocht Mireya 24 mei uitkomen in de nationale eindronde. In een bomvol TivoliVredenburg las ze voor uit Serafina en het versplinterde hart van Robert Beatty. Ondanks dat ze het goed deed, ging de eindzege uiteindelijk naar de Zeeuwse Danischa Bah. Mireya mag super trots zijn op zichzelf en gaat een heel jaar door het leven als de voorleeskampioen van de provincie Utrecht en natuurlijk Nieuwegein!

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk