Nieuwegeinse wint provinciale voorleeswedstrijd!

De volgende finalist van De Nationale Voorleeswedstijd is bekend! Mireya Nielsen van basisschool De Toonladder uit Nieuwegein mag zich de beste van de provincie Utrecht noemen. Zij won vandaag de provinciale finale. Daar nam ze het op tegen zeven andere lokale kampioenen. Eerder won Mireya al de Nieuwegeinse voorleeswedstrijd waardoor ze vandaag was afgevaardigd naar Amersfoort voor de provinciale finale.

Foto’s: Efrain Nielsen

Juf Jolanda de Wit: “Mireya vond het heel leuk om te doen en was zeer enthousiast. Ook de leerlingen in haar klas zijn erg trots op haar, ik natuurlijk ook. We kijken uit naar de landelijke finale op woensdag 24 mei. Ondanks de grote zaal en de aanwezigheid van haar klas, was het een bijzondere dag met een leuk programma.”

Mireya las voor uit het boek Serafina en de zwarte mantel van Robert Beatty. Voor de finale kiest Mireya of ze uit een nieuw boek voorleest, of weer gaat voor het boek van Robert Beatty. Een lastige keuze, maar haar klasgenoten helpen met kiezen.

Landelijke finale
Op 24 mei 2023 neemt de Nieuwegeinse kampioen uit de provincie Utrecht het op tegen de voorleeskampioenen uit de elf overige provincies. Een jury bestaande uit prominente kinderboekliefhebbers, onder wie Kinderboekenambassadeur Martijn van der Linden, bepaalt dan wie zich De Nationale Voorleeskampioen 2023 mag noemen. De winnaar wordt ook Kinderboekendirecteur van het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Deze finale wordt in TivoliVredenburg in Utrecht gehouden. Dat wordt dus een thuiswedstrijd voor de Nieuwegeinse!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren