Nieuwegeinse Literatuurprijs 2003

Schrijfster en columniste Manon Uphoff is woensdag 29 oktober a.s. de hoofdgast van de literaire avond en prijsuitreiking van de Nieuwegeinse Literatuurprijs 2003. De Bibliotheek Nieuwegein en Stichting Beeldspraak organiseren jaarlijks in oktober de uitreiking van de Nieuwegeinse Literatuur Prijs. Dit jaar wordt de uitreiking gecombineerd met een literaire avond met de schrijfster Manon Uphoff. Manon Uphoff, geboren in Utrecht en getogen in Nieuwegein publiceerde verhalen in o.a. De Tweede Ronde, De Groene Amsterdammer, Elle en Marie-Claire en schrijft regelmatig voor Vrij Nederland, de Volkskrant en Optima.

De Nieuwegeinse Literatuurprijs is een initiatief van Stichting BeeldSpraak. Het doel van de literaire prijs is het stimuleren van zowel schrijven als lezen. Er wordt niet alleen een prijs voor het beste gedicht uitgereikt, maar ook één voor het beste verhaal.

Maar liefst 77 deelnemers uit Nederland en België stuurden dit jaar 130 gedichten en 46 verhalen in. Deze literaire avond vindt plaats in de Centrale van de Bibliotheek Nieuwegein op woensdag 29 oktober a.s. aanvang 20.15 uur. Gratis toegangskaarten zijn verkrijgbaar in de Centrale en filiaal Zuid van de Bibliotheek Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk