Katern

Nieuwegeinse Liduina Verbeek (28) wint Gold’s Gym Challenge 2020

De endorfine die vrijkomt tijdens het sporten, maakt de 28-jarige Nieuwegeinse Shorttrackster Liduina Verbeek gelukkig en motiveert haar iedere dag opnieuw om te sporten. Begin januari deed Verbeek mee met de Gold’s Gym Challenge in Nederland die zij uiteindelijk in april dit jaar wist te winnen, dit mede vanwege haar doorzettingsvermogen als sporter. Haar sportverleden heeft vele ups en downs.

Verbeek wilde afvallen en fit worden, reden om mee te doe niet de Gold’s Gym Challenge. De Olympische Spelen in Beijing van 2020 lonkt en ze sloeg aan het trainen. Zij woog bij aanvang 78,9 kg en uiteindelijk 61,1 kg. Hiermee viel ze 17,8 kg af in maar liefst 12 weken! Zij is enorm trots. Ook Rob Geurts van Gold’s Gym Nieuwegein, waar ze traint, is trots. Geurts heeft haar in juni voorgedragen in Amerika om voor Nederland mee te dingen naar de Wereldtitel Gold’s Gym Challenge 2020.

Al jaren wordt deze Challenge gehouden, dit jaar voor het eerst dus wereldwijd. 30 landen deden mee. De Nieuwegeinse werd uiteindelijk door de jury verkozen tot winnares en hiermee heeft de Nieuwegeinse naast de Nederlande titel ook de Wereldtitel Gold’s Gym Challenge 2020 op zak.

Over Liduina Verbeek
Op haar zestiende begon ze al te sporten, shorttrack. Tijdens trainingen brak ze haar enkel en enkele weken later tijdens haar eerste wedstrijd haar rug, omdat ze te snel was gaan trainen. Na een ziekbed van twee maanden, begon ze weer met trainen en ging al snel weer aan wedstrijden, waaronder een Nederlandse Kampioenschap, deelnemen.

Toen kwam de ziekte van Pfeiffer om de hoek kijken. Ze werd er twee keer door getroffen en slaagde er toch in om aan een Europees Kampioenschap deel te nemen. Ze eindigde toen op de elfde plaats.
De aanhoudende rugpijn bracht haar bij een osteopaat die haar uiteindelijk van de rugpijn afhielp. Om haar autistische broer beter te begrijpen is Liduina een pedagogische opleiding niveau 4 gaan volgen, maar daar werd ze uiteindelijk niet gelukkig van. Schaatsen brengt dat geluk haar wel.

Vroeger at ze niet, om af te vallen, wat uiteindelijk tot anorexia leidde. Daarna was ze weer veel te zwaar geworden en zag ze in de Gold’s Gym Challenge een kans om een omslag te maken, door op de juiste manier aan een gezond lichaam te werken, waarin spiermassa op een verantwoorde manier opgebouwd kan worden. Het afvallen was mooi meegenomen, maar niet haar doelstelling.

In haar achterhoofd wilde ze weer terugkomen op haar oude niveau om oud-teamgenote Laura van Ruiven, die nu wereldkampioene is op de 500 meter shorttrack, weer net als vroeger te kunnen verslaan.

Tijdens de Challenge had ze al bijna haar starklasse limiet bereikt, het scheelde nog maar 0.3 seconde.
In de toekomst wil ze werken om de limiet te bereiken, de 500 meter in 48 seconden. Momenteel staat ze op 51.3.

‘Voor Gold’s Gym een mooie reden om Liduina te blijven volgen in haar streven om de Olympische Spelen te bereiken. Ze hoopt op een logo van Gold’s Gym op haar been!’ aldus Rob Geurts van Gold’s Gym in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren