Nieuwegeinse kleuters dansen in videoclip met Joggy & Nikki op Het Wortellied

Heb je Het Wortellied van Joggy en Nikki al gehoord? Of misschien zelfs al meegezongen of gedanst? Want op het vrolijke liedje is een dansje gemaakt, zodat iedereen mee kan doen. En meedansen is dan ook met veel enthousiasme gedaan. Samen met de Nieuwegeinse kleuters is er een videoclip van Het Wortellied opgenomen. De boodschap van Het Wortellied is dat lekker in je vel zitten belangrijk is en een gezonde leefstijl daar een grote rol in speelt.

Vanuit het project JOGG Nieuwegein, wat staat voor een gezonde jeugd en een gezonde toekomst, wordt mascotte Joggy ingezet om kinderen eraan te herinneren dat lekker in je vel zitten belangrijk is. Om op een laagdrempelige manier aan jonge kinderen deze boodschap over te brengen is in samenwerking met Stadstheater en Kunstencentrum DE KOM, Kinderambassadeur Nikki van Veen en SportID Nieuwegein Het Wortellied ontwikkeld. Een liedje over mascotte Joggy die het fijn vindt om te dansen, graag fruit eet omdat het lekker en gezond is en als die dorst heeft een grote slok water neemt.

Op het liedje kan iedereen meedansen, zo is er ook een video waarin Joggy en Nikki het dansje uitleggen. In de klassen is er door de kleuters veel geoefend en was het gelijk een beweegmomentje tussen de lessen door. Bij basisscholen de Meander, de Trompetvogel, Toonladder Galecop en Beatrixschool Zuilenstein is tijdens de Nationale Sportweek met de kleuterklassen bovenstaand  videoclip opgenomen. Vandaag werd de videoclip ‘Het Wortellied’, met Joggy, Nikki en de kleuters gepresenteerd.

Wortellied

Foto: Arend Bloemink

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk