Nieuwegeinse jongen (18) beroofd na avond uitgaan

Wat begon als een leuk avondje uit, eindigt voor een 18-jarige jongen uit Nieuwegein als een nachtmerrie. Hij wordt beroofd en alleen achtergelaten in Gelderland. De overvallers gaan er vandoor met een buit ter waarde van 1900 euro.

In de nacht van zondag 1 juli gaat een achttienjarige jongen uit Nieuwegein uit met drie andere vrienden in Club Rodenburg in Beesd. Twee van hen besluiten eerder naar huis te gaan. De derde vriend wordt uit de club gezet vanwege ‘vervelend gedrag’ en uiteindelijk aangehouden door de politie. De Nieuwegeiner blijft alleen achter. Hij besluit een vriend te bellen, maar ziet dan dat zijn telefoon leeg is. De club wil hem niet meer helpen vanwege de eerdere overlast. Uiteindelijk loopt de jongen naar het station toe om naar huis te gaan.

LIFT
Als de jongen rond vijf uur richting de Parkweg loopt, herkent hij drie jongens van rond de achttien jaar oud langs de weg. Hij heeft hen al eerder in de club gezien die avond en raakt met hen aan de praat. Zij bieden hem een lift aan. De Nieuwegeiner ziet daar geen kwaad in en loopt samen met de drie jongens over de Parkweg naar de auto.

BEROVING
Als ze ten hoogte van het autobedrijf van Wees zijn pakt één van de jongens hem plotseling vast. Er ontstaat een worsteling, waarbij de Nieuwegeinse jongen op zijn hoofd wordt geslagen met een wodkafles. Hij valt op de grond en wordt door de drie tegen de grond gedrukt.

BUIT
Ze trekken zijn schoenen van het merk Valentino bij hem uit en zijn jas van het merk The North Face, waarvan het bovenste gedeelte lichtgrijs was en het onderste gedeelte donkergrijs.

Het slachtoffer rent hen nog achterna, maar geeft uiteindelijk de achtervolging op. De jongen komt er vanaf met een hoofdwond en meerdere pijnlijke plekken. In zijn jas zaten onder andere zijn IPhone, honderden euro’s en persoonlijke spullen. In totaal ligt de waarde van alle spullen samen rond de 1900 euro.

ROUTE
Voordat de drie jongens de Nieuwegeiner beroofden, wandelde ze een stuk naar ‘hun auto’ met hem. Ze vertrekken rond vijf uur samen vanaf Club Rodenburg en lopen over de Parkweg richting de rotonde. Ze wandelen door en steken het spoor over. Dan lopen het talud op achter het autobedrijf waar de beroving plaats vindt. Het is dan ongeveer tien voor zes in de ochtend. Na de straatroof zijn de daders over de Stationsweg in de richting van het station gelopen.

VOLKSWAGEN GOLF
Kort na de overval rijdt een zwarte Volkswagen Golf die Stationsweg op en komt even later weer terug rijden. Mogelijk zijn de straatrovers opgepikt door die Golf. Of anders kan de bestuurder van die auto een belangrijke getuige zijn.

SIGNALEMENTEN
Verdachte 1
– lichtgetinte huidskleur
– normaal postuur
– 18 jaar oud
– 1.85 meter
– kort zwart haar
– kort zwart baardje
– zwarte jas
– donkerblauw shirt
– blauwe spijkerbroek
– zwarte schoenen
– op de Parkweg liep met een wodkafles van het merk Belvedere

Verdachte 2
– lichtgetinte huidskleur
– slank postuur
– 17 jaar oud
– 1.75 meter
– kort zwart krullend haar
– beige ‘The North Face’ jas, met zwarte schouderstukken en een capuchon
– The North Face merk op rechterschouderblad
– licht shirt met grote zwarte opdrukken
– blauwe spijkerbroekm, met een groot gat bij de rechterknie
– zwarte schoenen

Verdachte 3
– lichtgetinte huidskleur
– normaal postuur
– 18 jaar oud
– 1.75 meter
– zwart kroeshaar
– felblauwe Stone Island jas of trui met capuchon
– zwart shirt met grote lichte opdruk
– blauwe spijkerbroek
– zwarte schoenen
– beige/ bruinkleurig Gucci-petje
– na de beroving heeft hij de wodkafles in zijn handen

TIPS
Herkent u een van de daders? Of heeft u de verdachten in de nacht van 1 juli ‘s gezien? Bel dan naar 0800 – 6070. Noemt u liever niet uw naam; bel dan met Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren