Katern

Nieuwegeinse Jiu Jitsu-ers naar EK in Duitsland

Sportschool De Mix/BspHolland uit Nieuwegein levert vier van haar pupillen voor het EK Jiu-Jitsu onder 18 jaar in Gelsenkirchen (Duitsland). Het EK vindt dit jaar plaats in het weekend van 23-26 september.

Bij de duo dames categorie mogen Milou van Rijn en Isa Roussey de drie kleur van ons land vertegenwoordigen. Begin maart was dit duo nog goed voor zilver op de wereldkampioenschappen onder 21 jaar in Madrid. Beide dames komen ook uit in het fighting.

Isa Roussey is eveneens geplaatst voor het fighting net als clubgenootje Meerle Werkman. De dames komen uit in de gewichtsklasse -57 kg. Ook Milou van Rijn komt uit in het fighting, maar dan in de categorie -63 kg. Milou heeft een concurrente uit eigen club, namelijk Tasia Podaras. Hun trainer/coach en oud wereldkampioen Barry van Bommel hoopt op goede resultaten.

Tegelijkertijd met de EK jiujitsu onder 18jaar wordt de European Challenge Cup voor senioren en de German Open voor junioren georganiseerd. Op zondag wordt er een nieuwkomers dag gedraaid, waar jiujitsuka’s onder 12, 15, 18 en 21 jaar zonder ervaring mee kunnen doen met wedstrijden. Naar verwachting wordt dit het grootste jiujitsu toernooi ooit.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk