Nieuwegeinse illusionist terug uit China

De Nieuwegeinse illusionist Jim Ketting Olivier (22) is terug uit China. Na een 2,5 jaar durend magisch avontuur is hij op zaterdag 28 januari 2017 door wethouder Martijn Stekelenburg (Cultuur) van de gemeente Nieuwegein tijdens een surpriseparty welkom terug geheten in zaal Bouwgein.

Jim schitterde met zijn team van Magus Utopia 2,5 jaar lang in het enorme Chimelong International Circus Theater in Zhuhai,China. Hij deed daar 1000 shows, trad 7 dagen per week op en miljoenen (!) mensen hebben de show gezien.

Wethouder Martijn Stekelenburg sprake Jim toe namens het college: ‘Het college verwelkomt Jim terug in Nieuwegein. Het is bijzonder wat hij op zulke jonge leeftijd al voor elkaar heeft weten te krijgen’.

Het natuurtalent is na zo’n lange reis en lange tijd in een ander continent te zijn geweest even aan het bijkomen bij zijn ouders Glenn en Hilda en zijn broer Sem. Ook zij hebben Jim heel lang moeten missen. “We hebben het er wel moeilijk mee gehad, je zoon zo ver van huis, het gemis was zo groot dat we op een gegeven moment zelf zijn afgereisd naar China.

“Toen we zagen hoe hij daar leefde en hoe hij genoot van de shows wisten we: het is goed zo. Maar gelukkig is hij nu weer terug!” aldus zijn vader Glenn. Maar Jim zint alweer op een volgend project. Het ziet er dus naar uit dat we nog veel gaan horen van deze bekende Nieuwegeiner…

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk